Totana

Detenen dues persones més relacionades amb la trama de corrupció de Totana

La Guàrdia Civil ha detingut dues persones més a la localitat murciana de Totana suposadament relacionades amb una trama de corrupció urbanística. Els detinguts són un empresari i un particular. L'empresari, Juan Francisco Casanova, està acusat d'haver pagat algunes quantitats de diners per agilitar llicències d'obres. Casanova va ocupar la regidoria d'Agricultura, Ramaderia i Camins de Totana entre els anys 1994 i 1999, sota el mandat de Juan Morales, actualment parlamentari autonòmic del PP, que també està sent investigat. De la seva banda, el particular és un empresari que podria haver incorregut en un delicte de tràfic d'influències.

Actualitzat

Les dues darreres detencions arriben després que dijous se'n practiquessin quatre més per la seva presumpta relació amb els delictes de suborn, falsificació de documents i negociacions prohibides. Entre els arrestats hi ha l'alcalde de la població, José Martínez Andreo, del Partit Popular, el cap de la policia local, la secretària de l'ajuntament i diversos funcionaris i empresaris.

L'anomenada "operació Tòtem" contra la trama de corrupció urbanística de Totana investiga el suposat intent de requalificació de 220 hectàrees de terrenys rústics per construir-hi unes 5.000 vivendes. Totana és una població d'uns 26.000 habitants i 300 quilòmetres quadrats de superfície, és a l'interior de la regió de Múrcia, a la comarca de la vall del riu Guadalentín, i la seva principal activitat econòmica és l'agrícola i l'artesana.

En els darrers anys, però, la població ha experimentat un creixement per la construcció de segones residències per al sector turístic. Segons sembla, el Grup Nuaria era l'encarregat de desenvolupar el que seria el complex residencial més gran del municipi murcià, que suposaria la construcció de més de 5.000 vivendes, un camp de golf i dos hotels amb "spa".

Anar al contingut