Barcelona

Detenen dues dones a l'Hospitalet de Llobregat per estafar-ne una altra amb el mètode "tocomocho"

L'estafa del "tocomocho" no passa de moda. Una dona de l'Hospitalet de Llobregat ha estat víctima d'aquest mètode que consisteix a enganyar algú perquè compri uns bitllets de loteria falsament premiats. Els Mossos d'Esquadra han detingut dues dones com a presumptes autores d'un engany amb aquest sistema. La víctima era una dona de 65 anys, a qui van demanar ajuda per cobrar uns dècims. Les estafadores li van fer creure que no sabien ni llegir ni escriure i finalment van aconseguir que els donés 2.000 euros a canvi dels bitllets de loteria falsos i després van desaparèixer.

Actualitzat
Una de les presumptes estafadores va simular una trobada casual amb la víctima al carrer Tomàs Giménez de l'Hospitalet. La detinguda, fent veure que no sabia llegir ni escriure, li va demanar ajuda per interpretar uns dècims a canvi de lliurar-li part dels diners del premi.

Llavors va aparèixer la segona detinguda i es va oferir a ajudar-les. Les dues estafadores van acabar convencent la víctima que els donés 2.000 euros a canvi de cinc dècims de loteria que, asseguraven, li havien de donar més beneficis perquè teòricament estaven premiats. Un cop van tenir els diners a les mans, les dues dones van desaparèixer i llavors la víctima es va adonar que l'havien estafada.

La policia catalana ha aconseguit detenir les dues presumptes autores de l'estafa. Els Mossos les relacionen amb un robatori al mercat de Collblanc de l'Hospitalet. Entre els objectes que se'ls ha trobat s'han localitzat dos dècims de loteria, que presumptament haurien utilitzat per a l'estafa.
Anar al contingut