Tarragona

Detenen dos estafadors que enviaven tasses, plats i brics de suc en lloc dels mòbils que oferien per Internet

La Policia Nacional ha detingut una parella que presumptament venia a internet mòbils i altres aparells electrònics de manera fraudulenta. Els sospitosos enviaven plats, tasses o brics de suc en comptes dels terminals que els clients havien comprat.

RedaccióActualitzat
La Policia Nacional ha detingut una parella sospitosa de vendre mòbils d'última generació i altres aparells electrònics de manera fraudulenta i mitjançant anuncis a Internet. Segons fonts policials, a l'interior del paquet on suposadament enviaven el que la víctima havia adquirit, els clients hi trobaven un plat, una tassa o un bric de suc.

L'operació policial es va iniciar arran de la denúncia d'una persona a Múrcia que va alertar a la policia que havia sigut víctima d'una estafa per internet ja que després d'haver adquirit un mòbil va rebre un plat petit. La investigació policial va portar als agents fins a una dona a Tarragona a qui l'estafador havia usurpat la identitat, que van poder relacionar amb altres enviaments, alguns pendents, que corresponien amb el nom d'aquesta dona.

Els agents van rebre més denúncies d'altres víctimes que van revelar un gran entramat de comptes bancaris, usurpacions d'identitat i falsificacions documentals que dificultaven la identificació dels delinqüents. En alguns casos els diners que pagaven les víctimes s'ingressaven en comptes que estaven a nom d'una persona morta gràcies a certificats de defunció fals. A més, en diverses ocasions havien sol·licitat en línia targetes de crèdit que un cop utilitzades l'entitat financera no podia cobrar ja que estava a nom d'un difunt.

En total, els fraus portats a terme per aquesta parella sumen de 25 a tot l'estat espanyol i son quatre les usurpacions d'identitat que van fer a persones que residien a Tarragona. Als dos detinguts se'ls imputen els presumptes delictes d'estafa, usurpació de l'estat civil i falsedat documental. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.
Anar al contingut