La policia austríaca detenint el conductor d'un vehicle que portava refugiats a la frontera amb Hongria (EFE)
La policia austríaca detenint el conductor d'un vehicle que portava refugiats a la frontera amb Hongria (EFE)
Viena

Detenen cinc presumptes traficants de persones a la frontera d'Àustria

Les autoritats austríaques reforcen els controls a les carreteres per combatre el tràfic de persones

RedaccióActualitzat

Les autoritats d'Àustria han localitzat uns 200 sol·licitants d'asil i han detingut cinc presumptes traficants de persones dins d'una operació policial a les fronteres del país, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. El director general de Seguretat Pública del Ministeri, Konrad Kogler, ha informat que des que s'han adoptat mesures extraordinàries "acordades amb Alemanya, Hongria i Eslovàquia, hem estat capaços de localitzar més de 200 refugiats que anaven en vehicles i hem detingut cinc traficants."

La titular d'Interior, Johanna Mikl-Leitner, ha aclarit que els controls que s'estan fent en la frontera austríaca no són els clàssics controls que es fan. "No estem violant Schengen", ha assegurat la ministra. A les últimes hores, Àustria ha aplicat mesures especials de control policial a les carreteres per lluitar contra el tràfic de persones. Els agents han intensificat la presència a les carreteres després dels últims casos al seu territori.

Dijous, la policia austríaca va localitzar una camioneta abandonada amb 71 refugiats morts a l'interior. I dissabte van interceptar una altra furgoneta amb 26 refugiats vius, tot i que n'hi van trobar tres, menors, amb deshidratació greu. Àustria ha demanat col·laboració a la policia espanyola perquè la furgoneta en qüestió tenia matrícula i permís de circulació espanyols. El vehicle es va comprar a un concessionari de Tortosa. No se sap si després va ser robat o revenut.

Per analitzar la situació dels refugiats, Brussel·les ha convocat per al 14 de setembre una reunió de ministres de l'Interior i de Justícia. La trobada hauria de servir per trobar solucions a un "fenomen de proporcions sense precedents", en paraules de la presidència luxemburguesa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut