Les claus i els utensilis utilitzats pels lladres detinguts a Vilafranca del Penedès, el passat 11 d'octubre del 2016 (Horitzontal).
Les claus i els utensilis utilitzats pels lladres detinguts a Vilafranca del Penedès, el passat 11 d'octubre del 2016 (Horitzontal).

Detenen a Vilafranca del Penedès un lladre amb una ordre europea de detenció per tràfic de drogues

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès.-Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 11 d'octubre dos homes i una dona, d'edats compreses entre els 28 i els 43 anys, com a presumptes autors d'un robatori amb força en un domicili de Vilafranca del Penedès. Un dels arrestats, d'edats compreses entre els 28 i els 43 anys, tenia vigent una ordre europea de detenció i entrega a Romania per tràfic de drogues. La policia catalana va entregar-lo a la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, que va traslladar-lo a l'Audiència Nacional de Madrid. Juntament amb els altres dos còmplices feien servir el mètode 'bumping' per obrir portes i robar en habitatges de la zona. El mateix 11 d'octubre a migdia es va rebre l'avís que s'havia produït un robatori amb força en una casa de Vilafranca on els pispes s'havien endut algunes joies de l'habitació de matrimoni. Una veïna va afirmar haver vist un home i una dona d'algun país de l'est que no coneixia voltant pels pisos de la finca.

Els lladres, asseguts a la terrassa d'un barGràcies a la descripció de la testimoni, els agents van iniciar la recerca d'aquestes dues persones. Minuts després, una patrulla no uniformada va localitzar la parella caminant pel centre de la vila. Es van asseure en la terrassa d'un bar i se'ls va apropar un altre home. En aquell moment, la patrulla va decidir intervenir i identificar-los. Al aixecar-se, els agents van localitzar, sota la taula i amagat, un moneder amb tot un seguit de claus falses que s'utilitzen per obrir fraudulentament les portes. A més, dintre d'un protector labial buit portaven un feix de tires metàl·liques toves que s'utilitzen com a rossinyols per obrir també de manera il·lícita les portes. Amb aquest sistema, conegut com a 'bumping', els autors no forcen ni trenquen les portes, sinó que mitjançant una clau mestre aconsegueixen fer girar els panys de manera il·lícita sense mostrar danys aparents.El segon home portava una clau de cotxe i es va decidir escorcollar el vehicle, on els agents van trobar, amagada sota el seient del copilot, una petita bossa de roba plena de joies. Davant de l'evidència, els agents van detenir les tres persones com a presumptes autors d'un robatori amb força al domicili. Les joies han estat retornades als seus propietaris i els detinguts van passar a disposició judicial.

Anar al contingut