Concentracions més multitudinàries que mai a Hong Kong el Dia Nacional de la Xina. (Foto: Reuters)
Concentracions més multitudinàries que mai a Hong Kong el Dia Nacional de la Xina. (Foto: Reuters)
Hong Kong/Pequín

Detenen a la Xina una vintena de simpatitzants del moviment de Hong Kong

Coincidint amb la festa nacional xinesa, desenes de milers de manifestants continuen reclamant una democràcia sense límits a la ciutat autònoma.

RedaccióActualitzat

Avui fa 64 anys que Mao Tse-tung va fundar la República Popular de la Xina. Els manifestants de Hong Kong han aprofitat la festa nacional xinesa per augmentar les seves protestes a favor de la democràcia i les llibertats civils a la ciutat autònoma. Com a resposta, Pequín ha endurit la resposta a les mobilitzacions. ONG com Amnistia Internacional (AI) denuncien la detenció d'almenys una vintena de persones a diferents punts de la Xina. El motiu: enviar missatges de suport a través de les xarxes socials. Alguns d'ells diuen que planegen viatjar a Hong Kong per sumar-se a les accions democràtiques. Amnistia Internacional en demana l'alliberament immediat. Aquesta organització informa que unes 60 persones haurien estat interrogades per la policia

Amnistia Internacional explica que la censura xinesa ha intentat bloquejar les referències a les protestes a internet dins del país, i que la xarxa social d'imatge Instagram va ser aïllada aquest dimarts a la part continental de la Xina.

A Hong Kong, mentrestant, el volum dels manifestants no para de créixer. Coincidint amb el Dia Nacional de la Xina, les protestes s'han estès, en un ambient tranquil, sense cap activitat policial. Desenes de milers de persones, majoritàriament joves, estan concentrats en diferents sectors del centre administratiu i financer de la ciutat, però també en altres zones, com, per exemple, la més comercial. 

 

Anar al contingut