Indre

Detenen a França una de les etarres més buscades per la lluita antiterrorista

La gendarmeria francesa ha detingut una de les etarres més buscades per la lluita antiterrorista. Es tracta de Jone Lozano Miranda, que ha caigut en un control de carretera rutinari. La detinguda, que duia una pistola a sobre en el moment de la detenció, s'ha identificat com a membre d'ETA. Lozano feia un any que era fugitiva de la justícia, quan van detenir Ibai Beobide, el responsable de coordinar els comandos de Guipúscoa.

Actualitzat
La gendarmeria francesa ha confirmat l'arrest de la presumpta etarra Jone Lozano Miranda. La detenció s'ha produït en un control rutinari de carretera quan circulava en cotxe pel departament de l'Indre, al centre de França, en companyia d'un altre suposat membre d'ETA. Els agents han explicat que li han trobat una pistola i que ella s'ha identificat com a membre d'ETA.

Pel que fa a l'acompanyant, ha aconseguit fugir en detectar la presència dels agents en el el vehicle, de la marca Citroën.

Jone Lozano, donostiarra de 24 anys, és nòvia del també suposat membre d'ETA Jon Rosales, arrestat pels Mossos d'Esquadra a Camprodon quan intentava creuar la frontera francesa.

Fonts de la lluita antiterrorista pensen que la detinguda formava part d'un grup liderat per Ibai Beobide, arrestat el 14 de febrer de l'any passat i que es pensa que tenia ordres de formar dos comandos. Després d'aquesta detenció d'Ibai, Lozano, que estudiava al País Basc, va aconseguir fugir i la Guàrdia Civil la va incloure a la llista dels terroristes més buscats. La policia pensa que Lozano i la seva parella tenien pensat formar part d'un d'aquests comandos.
Anar al contingut