Bandera amb el logotip de Daesh
Bandera amb el logotip de Daesh

Detenen a Barcelona i a Canovelles dos presumptes membres d'una cèl·lula jihadista europea

En l'operació han estat detinguts tres presumptes membres més, un a Melilla, un altre a Brussel·les i un cinquè a Wuppertal, a Alemanya

RedaccióActualitzat

La matinada d'aquest dimecres, la Policia Nacional espanyola, juntament amb les policies belga i alemanya, ha fet una operació per detenir cinc persones a qui s'acusa de formar part d'una cèl·lula jihadista a les ordres d'Estat Islàmic.

Segons ha informat el ministeri de l'Interior, a dos del presumptes membres els han detingut a Catalunya, un a Barcelona, al barri de Sant Antoni, i l'altre a Canovelles, al Vallès Oriental. El tercer l'han detingut a Melilla, i els altres dos un a la capital de Bèlgica i de la UE, Brussel·les, i l'altre a Wuppertal, a l'estat alemany de Rin del Nord-Westfàlia.

Aquesta cèl·lula actuaria a través d'internet al voltant d'una pàgina de Facebook anomenada "Islam en Español", administrada pels detinguts a Bèlgica i a Alemanya. És una pàgina amb més de 30.000 seguidors, i, enmig del contigut religiós, també hi hauria missatges de suport a les accions d'Estat Islàmic.

Segons la informació policial, els objectius d'aquesta cèl·lula serien: incitar a cometre atemptats; practicar el "terror informatiu"; localitzar i seleccionar possibles combatents i adreçar-los cap a Estat Islàmic, i, en general, servir com a aparell de propaganda d'aquesta organització.

Anar al contingut