Tots els documents trobats pels agents
Tots els documents trobats pels agents

Detenen 9 persones per estafar més d'un milió d'euros amb identitats falses

Utilitzaven documentació perduda o robada per aconseguir les dades bancàries de les víctimes i robar-los tots els diners

RedaccióActualitzat

Els Mossos han detingut 9 membres d'un grup criminal que presumptament haurien robat més d'un milió d'euros fent reintegraments en bancs amb identitats falses. Tot i que actuaven a tot el territori, els detinguts residien a Barcelona, Sant Cugat, al Vallès Occidental i a Sant Jaume de Domenys, al Baix Penedès.

La investigació ha estat conjunta entre els Mossos i la Policia  Nacional, ja que actuaven a tot Espanya. Tot va començar el març de l'any passat, quan diversos bancs van denunciar uns 80 reintegraments amb identitats falses a tot l'Estat, però la majoria de víctimes eren catalanes.

El grup aconseguia DNIs i carnets de conduir perduts o robats. Els utilitzaven per localitzar les identitats bancàries de les víctimes, majoritàriament per telèfon, i després treien tots els diners dels seus comptes. Van arribar a obrir nou comptes corrents a nom dels titulars dels documents robats per evitar ser identificats.

Els detinguts tenen entre 19 i 56 anys. Els agents, quan van entrar als seus domicilis, van trobar-hi més de 1.300 documents de terceres persones, diners en efectiu i documentació bancària. A més, en un dels pisos hi havia una plantació de 80 plantes de marihuana.

Dels 9 detinguts, dos han entrat a presó i els altres han quedat en llibertat amb càrrecs per estafa, usurpació d'identitat i pertinença a grup criminal.

La policia segueix investigant i no descarta més detencions.

Anar al contingut