Un dels detinguts en un edifici ocupat intenta fugir de la policia.
Un dels detinguts intenta escapar-se.
Londres

Detenen 57 activistes contra la cimera del G-8 que havien ocupat dos edificis a Londres

La policia ha pres literalment el centre de Londres davant la convocatòria de manifestacions contra la cimera del G-8, que es farà la setmana que ve a Belfast, en un exclusiu complex hoteler. A les últimes hores hi ha hagut 57 detencions de manifestants anticapitalistes que van ocupar dos edificis de la capital britànica. La cimera de dilluns reunirà els líders dels països més industrialitzats del món per abordar les conseqüències de la crisi.

RedaccióActualitzat
La policia britànica va entrar aquest dimarts per la força a dos edificis ocupats per activistes anticapitalistes, durant la primera manifestació convocada a Londres per protestar contra la pròxima cimera del G-8, que es farà a Irlanda del Nord, dilluns que ve. Les forces de seguretat van detenir 57 persones, en una jornada en què es va mobilitzar més d'un miler d'agents.

Un centenar dels manifestants va irrompre primer en una antiga comissaria del centre de la capital britànica. Poc després, la policia va desallotjar un altre edifici que també havia estat ocupat. Les forces policials han al·legat que tenien informació que dins de l'immoble hi havia armes i que s'estaven preparant accions violentes per als pròxims dies. Els 57 detinguts els acusen de possessió d'armes i agressió a les forces de l'ordre, entre altres possibles delictes, segons han informat fonts policials.

Durant tota la setmana s'han convocat protestes, fins que dilluns que ve es faci a Belfast aquesta cimera del G-8.
Anar al contingut