Barcelona

Detenen 49 delinqüents reincidents per la seva presumpta participació en furts al metro de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut una cinquantena de persones amb nombrosos antecedents per la seva presumpta participació en furts al transport públic de Barcelona. Les detencions s'han produït en el marc de dues operacions policials dirigides a combatre la delinqüència comuna en el transport públic i centrades en els accessos, andanes i vagons de les línies 3 i 4 del metro. Els dos dispositius continuen oberts. Els detinguts acumulen més de 500 detencions i prop de 650 denúncies.

Actualitzat
El primer operatiu policial, realitzat a finals del mes de maig, es va centrar en el tram entre la Barceloneta i Passeig de Gràcia de la línia 4 del metro, la groga, i a la parada de la línia 3, la verda, a Sants Estació. En aquests punts hi actuava un grup de furtadors molt actiu mitjançant el sistema del "tap". Aquest consisteix a aprofitar les grans aglomeracions de gent al voltant de la víctima per cometre el delicte. S'actua de forma organitzada. Una persona se situa davant de la víctima i tira un objecte a terra per ajupir-se i així crear un tap i provocar la retenció de persones darrera seu. En aquell moment un altre delinqüent aprofita per aproximar-se a la víctima i robar-lo. Es van detenir 23 persones.

El segon dispositiu, portat a terme aquest mateix mes de juliol, es va fer entre les estacions d'Espanya i Lesseps de la línia 3 del metro, un trajecte molt concorregut pels turistes. Els furtadors aprofitaven qualsevol distracció de la víctima per sostreure-li les pertinences. Podien actuar per separat o en grup. Aquest segon operatiu va culminar amb 26 detencions. Vuit de les quals es van produir en un bar i un locutori que els delinqüents freqüentaven per vendre-hi els articles robats.

La cinquantena de detinguts en les dues operacions eren reincidents. Acumulen més de 500 detencions i prop de 650 denúncies penals. Els dos operatius policials, però, continuen oberts i es preveuen noves detencions.

Anar al contingut