Madrid

Detenen 35 persones a l'Estat per comprar i vendre carnets de conduir il·legals

Cop al mercat il·legal de carnets falsos. La policia ha desarticulat una xarxa que venia permisos de conduir il·legals. Hi ha un total de 35 detinguts entre venedors i compradors. Quatre dels arrestats serien els caps de la banda, entre ells una funcionària de la Prefectura Provincial de Trànsit de Madrid. La resta de detinguts són persones que presumptament haurien adquirit permisos falsos. La majoria, 25 persones, els han arrestat a Madrid, però hi ha implicats arreu de l'Estat. Els carnets es venien per preus que anaven des dels 1.500 als 2.500 euros. Els permisos, però, només tenien una durada de tres mesos. En total, la banda hauria aconseguit uns ingressos de més de 400.000 euros.

Actualitzat
La xarxa feia negoci amb permisos de conduir provisionals gràcies a un contacte a la Prefectura Provincial de Trànsit de Madrid i els venia per preus que oscil·laven entre els 1.500 a 2.500 euros. Els destinataris eren persones amb dificultats per obtenir la llicència pels mecanismes legals. Segons fonts policials citades per l'agència EFE, molts d'ells serien d'ètnia gitana, tot i que en algunes ocasions també havien facilitat el carnet de conduir per sol·licituds de canvi de permisos d'estrangeria.

L'estafa era doble, perquè els documents que facilitava la banda només tenien una vigència de tres mesos i no es podien canviar pel permís definitiu. Molts dels compradors se sentien enganyats. 

La investigació del cas va començar arran d'unes presumptes amenaces a un dels integrants de la banda. La funcionària de la Prefectura Provincial de Tràfic de Madrid va posar una denúncia perquè se sentia assetjada per dues persones, que després els agents van esbrinar que formaven part, igual que ella, d'un grup que comerciava amb carnets. A més d'aquestes tres persones també s'ha detingut el company sentimental de la dona, un funcionari de policia jubilat relacionat també suposadament amb els fets.

Dels 35 detinguts, 25 són a Madrid, entre ells els quatre presumptes responsables de la xarxa; tres més a Astúries, dos a Zamora i la resta a Barcelona, Guadalajara, Càceres, Toledo i Salamanca.
Anar al contingut