Mallorca

Detenen 34 immigrants sense papers que han arribat a Mallorca amb patera

La Guàrdia Civil ha detingut 34 immigrants sense papers que han arribat a bord d'una petita embarcació a la costa de Mallorca, a la zona de Porto Petro. Tots els detinguts són homes de nacionalitat algeriana, i estan en perfecte estat de salut. Abans ha arribat una altra patera, en aquest cas a les Canàries, i els 50 immigrants que hi anaven, que navegaven a prop de Gran Canària, han estat rescatats i remolcats pel servei de Salvament Marítim. Un dels ocupants ha mort a l'hospital on l'han traslladat per deshidratació i hipotèrmia, i quatre immigrants més hi continuen ingressats en estat greu.

Actualitzat
De 28 detinguts s'ha passat a 34, molt a la vora del port de Palma, on els immigrants havien intentat comprar bitllets cap a València.

Al llarg de tot el matí s'han succeït les detencions per part de la Guàrdia Civil. Una gran part s'han fet a Porto Petro i la resta s'han practicat a la ciutat, on els immigrants s'haurien traslladat amb taxi.

Cap d'ells no estava documentat i es troben en bon estat de salut, malgrat que un ha hagut de ser atès per una ferida a la cama.

Poc abans de les onze del matí, un helicòpter de la Guàrdia Civil ha localitzat una embarcació pesquera mitja milla al sud de cala Mondragó. Tenia entre 12 i 14 metres d'eslora, era de color blau i blanc pintada amb inscripcions en àrab, cabinada a la proa i sense ningú a bord.

A partir d'aquí s'ha posat en marxa un dispositiu policial que sort n'ha tingut de la col·laboració ciutadana. Algú ha avisat els agents que ha vist immigrants amb els camals dels pantalons mullats, i per això s'ha començat a buscar els sospitosos prop de port. Després de les detencions els indocumentats passaran a disposició judicial, i amb tota probabilitat seran repatriats aquest mateix dimarts.

En el cas de les Canàries, el vaixell hospital “Esperanza del Mar” ha recuperat 50 immigrants al sud de Maspalomas, a Gran Canària.

Els quatre ocupants que presentaven pitjors condicions de salut han estat evacuats a l’hospital, on posteriorment un d’ells ha mort a conseqüència de les dures condicions de la travessa. La víctima tenia problemes greus de deshidratació i hipotèrmia.

Ara continuen ingressades vuit persones més, tres de les quals són del mateix contingent d'immigrants que la víctima. La meitat dels ingressats estan en estat greu a la Unitat de Cures Intensives.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut