Castelló

Detenen 21 persones per haver regularitzat immigrants amb casaments de conveniència

La policia ha detingut 21 persones a Castelló de la Plana per haver regularitzat immigrants nigerians a través de casaments de conveniència. Es calcula que n'haurien organitzat 400 en els darrers nou anys. Els estrangers havien de pagar 10.000 euros per poder-se casar amb una persona espanyola disposada a fer el tràmit, que rebia una compensació de fins a 3.000 euros. En alguns casos, però, ho feien suplantant la identitat de ciutadans de l'Estat que havien perdut o a qui havien robat la documentació i que no sabien res del casament.

Actualitzat

Els membres de l'organització captaven ciutadans espanyols disposats a casar-se amb nigerians sense papers a canvi d'una compensació econòmica d'entre 2.500 i 3.000 euros. El cap de la banda s'encarregava d'aconseguir la documentació necessària per formalitzar els casaments i acompanyava la parella a veure el capellà. Els membres de l'organització els feien de testimonis i convidats a la cerimònia.

Perquè tot anés bé, buscaven parròquies on el control de la documentació fos menor. Havien celebrat casaments al País Valencià, a Tarragona, a Barcelona i en altres punts de l'Estat. La policia calcula que haurien organitzat més de 400 matrimonis d'aquest tipus.

Els detinguts, cinc de nacionalitat nigeriana i setze d'espanyols, estan acusats, segons els casos, de delictes d'associació il·lícita, usurpació de l'estat civil, afavoriment de la immigració il·legal, falsedat documental i bigàmia.

Anar al contingut