Els detinguts tenien dues plantacions, una amb 299 plantes i l'altra amb 786
Els detinguts tenien dues plantacions, una amb 299 plantes i l'altra amb 786 (Foto: ACN)
Terrassa

Detenen 18 persones acusades de tràfic d'estupefaents al Vallès Occidental

Els detinguts es dividien en dos grups: un que es dedicava al cultiu de marihuana i la distribució d'èxtasi i MDMA, i un altre que importava cocaïna, que després adulterava i venia a petita i mitjana escala.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra han detingut 18 persones acusades de tràfic de drogues al Vallès Occidental. Els detinguts, entre 22 i 42 anys, es dedicaven a la venda de cocaïna i marihuana, així com també de drogues sintètiques. Les detencions es van portar a terme en quatre fases diferenciades, que van començar quan la policia va sospitar d'un grup de persones que es dedicava a aquestes activitats.

La policia va començar a investigar després que es detinguessin dos viatgers a l'aeroport del Prat amb nou quilos de cocaïna. Els detinguts es dividien en dos grups: un que es dedicava al cultiu de marihuana i la distribució d'èxtasi i MDMA, i un altre que importava cocaïna amb mules i paquets postals, que després adulterava i venia a petita i mitjana escala.

Les primeres investigacions van portar a detenir tres individus en un centre comercial de Terrassa el passat mes de setembre. Les persones van ser sorpreses just en el moment en què anaven a vendre les substàncies i se'ls va decomissar un quilo d'MDMA, 630 pastilles d'èxtasi, 550 grams de marihuana i 3.500 euros en efectiu.

Estirant del fil a poc a poc, els agents van detenir dues persones més relacionades amb els primers detinguts. De seguida es va saber que les dues persones s'havien de trobar a Badia del Vallès per vendre 1,4 quilos de marihuana i es va muntar un dispositiu per sorprendre'ls just en el moment en què feien l'intercanvi. A més, un dels detinguts tenia una plantació de marihuana a Castellar del Vallès que compartia amb un altre home. En total, cultivaven 299 plantes.

La policia va localitzar un altre grup de persones que també estaven vinculades amb un dels primers detinguts al centre comercial. Al novembre es van escorcollar set domicilis de Terrassa, Barcelona, Ripollet i Barberà del Vallès i una perruqueria de Sabadell, d'on es van confiscar tres quilos de cocaïna, quatre litres de substància de tall, una arma curta de foc i una arma elèctrica.

En l'última fase de la investigació es van detenir cinc persones més, tres d'ells al desembre i dos al gener. Un dels cinc detinguts era responsable d'una altra plantació de marihuana a Castellar del Vallès, on hi havia 786 plantes. Els agents van revisar dues vivendes més a Rubí i Sabadell i van decomissar 324 grams de cocaïna, dos quilos de marihuana, un revòlver i un rifle. En total, 12 dels 18 detinguts han ingressat a presó després de declarar davant del jutge.
Anar al contingut