Istanbul

Detenen 13 sospitosos relacionats amb l'atemptat a l'aeroport d'Istanbul

L'atemptat de dimarts l'haurien fet tres terroristes suïcides, que van causar 42 morts i més de 200 ferits

RedaccióActualitzat

La policia turca hauria detingut 13 persones sospitoses relacionades amb l'atemptat de dimarts contra l'aeroport internacional Atatürk d'Istanbul. Tres dels arrestats serien estrangers. L'atemptat va causar 42 morts i més de 200 ferits. A l'espera de saber la identitat dels detinguts, la principal hipòtesi amb què es continua treballant és que els tres atacants eren membres d'Estat Islàmic. Els agents han escorcollat una vintena de domicilis de manera simultània.

La gestió de l'atemptat, amb la reobertura immediata de l'aeroport, també ha causat polèmica. L'escenari de la massacre, en només cinc hores, ha passat de l'horror i el caos a un intent de tornar a la normalitat. Zaventem, a Brussel·les, va trigar 12 dies, i el "modus operandi" de l'atac va ser molt similar. Les comparacions són inevitables. Alguns critiquen que és precipitat, sobretot perquè netejant l'escena del crim es poden eliminar evidències per descobrir la identitat dels atacants. Aquesta feina, els investigadors turcs la fan sobretot examinant les imatges de les càmeres de seguretat.

Aquest dimecres, unes 200 persones van sortir al centre d'Istanbul per reclamar més seguretat al govern. Durant l'últim any hi ha hagut almenys una dotzena d'atemptats, perpetrats per Estat Islàmic o per la guerrilla kurda.

Durant el dia de dol nacional, es van fer els funerals d'algunes de les 42 víctimes que va provocar l'atac. Les mostres de solidaritat i els actes de record a totes les víctimes han traspassat les fronteres turques. La porta de Brandenburg, a Berlín, es va vestir amb els colors de la bandera turca.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut