Agents de policia durant un control
Agents de policia durant un control
Barcelona

Detenen 12 persones i deneguen l'entrada a 31 més des de la suspensió, dissabte, del Tractat de Schengen

La policia ha detingut 12 persones a les fronteres i a 31 més els ha impedit entrar al país arran de la suspensió puntual del Tractat de Schengen amb motiu de la cimera a Barcelona del Banc Central Europeu.

RedaccióActualitzat
Segons el Ministeri de l'Interior, les 12 detencions tenen l'origen en reclamacions judicials i les 31 denegacions d'entrada es deuen a l'incompliment de diferents requisits. Des de la mitjanit del 28 d'abril, s'ha controlat el pas de gairebé 190.000 persones pels passos fronterers de la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Les i Canfranc, i als aeroports de Barcelona i Girona.

La suspensió del tractat de Schengen, que permet la lliure circulació, va començar dissabte a la mitjanit i durarà uns quants dies amb motiu de la reunió del Banc Central Europeu i dels governadors dels bancs centrals europeus, aquest dijous a Barcelona.

El Tractat de Schengen inclou la interrupció temporal de la lliure circulació de persones si hi ha una amenaça seriosa a l'ordre públic o a la seguretat interior.
Anar al contingut