Barcelona

Detecten un possible cas de lipoatròfia en una treballadora de la torre Agbar

Aigües de Barcelona ha detectat un possible cas de lipoatròfia adiposa semicircular en una treballadora de la torre Agbar, de Barcelona, i està estudiant si n'hi ha més. La companyia ha contractat dues empreses especialitzades per mesurar els nivells d'humitat i electricitat estàtica de l'edifici. Fins ara, aquesta malaltia s'havia detectat a les torres de La Caixa a la Diagonal, a la seu de Gas Natural a la Barceloneta i a la del Sistema d'Emergències Mèdiques de l'Hospitalet de Llobregat.

Actualitzat

Un portaveu d'Aigües de Barcelona ha explicat que fa tres setmanes es va saber que una treballadora, que no ha requerit baixa laboral, presentava símptomes d'aquesta malaltia, relacionada amb l'electricitat estàtica i els nivells d'humitat en els nous edificis.

Les anàlisis pertinents van detectar que el nivell d'humitat era de només el 30%, quan es recomana que sigui d'entre el 40 i el 60%, situació que ja s'ha corregit. Ara, les revisions mèdiques determinaran si hi ha cap més cas entre els 700 treballadors de la torre Agbar.

La lipoatròfia adiposa semicircular és una malaltia que es manifesta amb la pèrdua de greix a les cuixes i afecta sobretot les dones.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut