Dos agents de la policia de Mataró en una imatge d'arxiu
Dos agents de la policia de Mataró en una imatge d'arxiu

Detecten dos domicilis a Mataró que funcionarien com a prostíbuls sense llicència

Una sentència del Suprem va declarar nuls dos articles de l'ordenança municipal que entorpia l'obertura de nous bordells a la ciutat

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Mataró ha detectat, almenys, dos domicilis que estarien funcionant com a prostíbul sense la llicència pertinent.

El consistori ha demanat a la Policia Local que escorcolli a fons els dos domicilis. Si es confirma que s'hi du a terme aquesta activitat, l'ajuntament els tancarà.

Tot va començar el passat mes de maig, quan una sentència del Suprem va declarar nuls dos articles de l'ordenança municipal que fa més complicat que s'obrin nous bordells a la ciutat. A principis de juny l'ajuntament va anunciar la campanya d'inspeccions per a aquest tipus de locals.

A la ciutat hi havia comptabilitzats nou prostíbuls. Aquests locals s'han d'adaptar a la normativa cada cinc anys, però dels nou establiments cap havia demanat la renovació de la llicència i quan la policia va començar les inspeccions va veure que la tenien caducada.

El primer informe de la Policia Local afirmava que a cap dels nou locals hi havia obert un prostíbul. Les conclusions, però, no van convèncer el consistori. Després d'una segona inspecció ocular van detectar indicis d'aquest tipus d'activitat a dos dels nou domicilis. Els altres set locals ja haurien tancat.

L'Ajuntament de Mataró vol reduir al màxim aquest tipus de locals i aquesta és la tàctica que ha utilitzat: molts requisits nous per renovar la llicència o per obrir-ne un de nou, ja que la normativa de la Generalitat permet afegir restriccions addicionals a part de les que estableix la mateixa llei catalana d'espectacles. Entre les condicions que més destaquen per obrir un local és que ha de tenir pàrquing soterrani o ventilació natural a totes les habitacions.

Anar al contingut