Tarragona

Detecten cinc casos de legionel·la en veïns de Tarragona i Reus

Els serveis territorials de Salut a Tarragona han obert una investigació després de tenir coneixement del diagnòstic de cinc casos de legionel·la en persones residents a Tarragona i a Reus. Tres dels afectats continuen hospitalitzats a l'hospital universitari Joan XXIII de Tarragona, on evolucionen favorablement, mentre que els altres dos ja han estat donats d'alta. Per ara, no es descarta que tots els casos puguin estar relacionats.

Actualitzat

Els tècnics de Salut, juntament amb les regidories dels ajuntaments de Tarragona i Reus, han iniciat la investigació epidemiològica i ambiental per descobrir la font d'infecció de la legionel·la. Fins ara, s'han inspeccionat cinc torres de refrigeració, de dues se n'han pres mostres i s'està pendent del resultat de l'anàlisi.

El primer cas de legionel·la és el d'una dona de 61 anys que va tenir els símptomes el 25 de setembre, va ingressar el 2 d'octubre i ja ha estat donada d'alta. El segon ingrés va tenir lloc l'11 d'octubre i va ser el d'un home de 80 anys que també ha rebut ja l'alta mèdica.

Els altres tres casos són els que continuen hospitalitzats. Hi ha una dona de 50 anys i un home de 49 que van notar els primers símptomes el 10 d'octubre. Tots dos continuen ingressats i evolucionen favorablement. El cinquè i últim cas és un nen que va mostrar els primers símptomes el 18 d'octubre i va ser traslladat al Joan XXIII quatre dies després, on continua en tractament i la seva evolució és bona.

Anar al contingut