Barcelona

Detectats a Catalunya 40 casos d'infeccions víriques amb complicacions neurològiques en menors de 6 anys

Salut activa un protocol de vigilància i demanen extremar les mesures higièniques i evitar que els nens vagin a l'escola si tenen febre

RedaccióActualitzat

El Departament de Salut ha alertat de diversos casos d'infecció per enterovirus en menors de 6 anys que pot provocar complicacions neurològiques. Els primers casos es van detectar a l'Hospital de la Vall d'Hebron el mes de febrer, i, des d'aleshores, n'hi ha hagut una quarantena per tot Catalunya.

Es tracta d'un virus que afecta amb freqüència els nens i que habitualment provoca febre i algunes complicacions respiratòries o gastroenteritis. Però, en aquest cas, passats dos o tres dies, evoluciona cap a una afectació neurològica, amb símptomes com tremolors, dificultats per caminar, convulsions o forta somnolència. El tractament que es pot donar és per reduir tots aquests símptomes.

La gran majoria de casos han evolucionat bé i els nens s'han curat sense seqüeles.

El Departament de Salut, però, engega un protocol de vigilància epidemiològica reforçada per tenir controlats tots els casos que hi pugui haver. La higiene és la principal recomanació preventiva. Per això les autoritats sanitàries demanen a les escoles que extremin el rentat de mans i als pares que no hi portin els nens amb febre.

En qualsevol cas, Salut recomana consultar el pediatre en cas que el nen tingui somnolència, decaïment, tremolors o altres símptomes neurològics acompanyats de febre.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut