Sant Feliu de Guíxols

Detectades estafes a persones que ocupaven pisos buits a les comarques gironines

Els llogaters han pagat mensualitats als que havien estat propietaris d'habitatges embargats

RedaccióActualitzat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca té constància de diverses estafes a persones de les comarques gironines que han decidit ocupar habitatges buits perquè no tenen un sostre. Els que havien estat propietaris de pisos embargats els reclamaven un lloguer molt baix per l'habitatge.

En José Luis i la Isabel són dos dels afectats. Durant dos anys van viure en aquesta casa de la urbanització Aiguaviva Park, que el propietari els va llogar amb un contracte aparentment legal. Pagaven 250 euros mensuals, a més dels consums d'aigua i llum, fins que els van notificar el desnonament perquè la casa era propietat d'una entitat bancària. "Em sento estafat perquè he estat pagant un lloguer a una persona que no corresponia", comenta en José Luis.

Mentre eren a la casa ja s'havien sentit enganyats, perquè el propietari la va voler rellogar mentre ells eren a dins. Ells tenen constància d'un noi que "havia pagat diners al propietari a canvi d'empadronar-se" al domicili i també d'un home gran "que li havia pagat 300 euros per poder entrar el cotxe a la casa" i dormir al vehicle.

A les reunions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Feliu de Guíxols també els han arribat estafes semblants, com la d'una família d'origen africà amb cinc fills que va ocupar un pis buit al barri del Sot dels Canyers. Un desconegut, però, els està reclamant un lloguer mensual de 250 euros sota coaccions i amenaces. De moment, la família està cedint perquè té por, i per això no volen aparèixer davant la càmera de TV3 ni s'atreveixen a denunciar l'estafador.

La manca de denúncies, bé sigui per por o bé perquè al llogater li poden arribar a interessar les condicions que se li ofereixen, fa difícil quantificar quants casos d'aquests lloguers fraudulents podria haver-hi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut