Barcelona

Destrossa el jaciment d'ous de dinosaure de Coll de Nargó en un acte vandàlic

El jaciment de Coll de Nargó és el més gran d'Europa i el més important dels Pirineus

RedaccióActualitzat

La zona on s'exhibien ous de dinosaure al jaciment museïtzat del Mirador del Cretaci de Coll de Nargó (Alt Urgell), ha aparegut aquest dimarts destrossada per una acció vandàlica que ha fet malbé totes les restes d'ous que s'hi havien trobat. Era el jaciment recuperat més gran d'Europa.

Tal com ha informat l'Institut Català de Paleontologia (ICP), es va descobrir l'atac durant una visita rutinària que feia Àngel Galobart, cap del grup d'investigació del Mesozoic del centre, que va avisar la Conselleria de Cultura de la Generalitat i l'Ajuntament de Coll de Nargó.

La zona del mirador que ha quedat afectada és la que es troba a la part inferior del jaciment i mostra una quadrícula que simula una excavació, i on el visitant veia closques d'ou de dinosaure.

Els jaciments d'ous de dinosaure són escassos a Europa i aquest era el més gran recuperat i un dels màxims exponents de la zona dels Pirineus. El director de l'ICP, Salvador Moyà, ha qualificat l'acció d'inconcebible i l'ha comparat amb els atacs de les últimes setmanes del jihadistes contra béns culturals de l'Iraq. "És totalment inadmissible, és com si haguessin danyat el pantocràtor de Sant Climent de Taüll", ha afegit.

Així mateix, l'alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, ha lamentat l'acció explicant que fa anys que el municipi inverteix recursos per fer d'aquest patrimoni paleontològic un atractiu turístic. "És un gran pas enrere, una catàstrofe", ha explicat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut