Santa Coloma de Gramenet

Destituïts el gerent i l'arquitecte de Gramepark, empresa intervinguda en el "cas Pretòria"

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha fet cessar el gerent i l'arquitecte de Gramepark, l'empresa municipal de Santa Coloma de Gramenet dedicada a la gestió d'aparcaments i habitatges públics i intervinguda en el "cas Pretòria". Els destituïts són Manel Sierra, que portava la gerència de l'empresa, i Jordi Nadal, que n'és l'arquitecte. Gramepark està sota la tutela de tres administracions judicials nomenades per l'Oficina Antifrau, que supervisen la gestió de la companyia, on presumptament es vehiculaven activitats de corrupció urbanística. Des de l'Ajuntament de Santa Coloma han dit que ni Sierra ni Nadal estan imputats en l'operació judicial.

Actualitzat
Els administradors han comunicat aquest dijous al matí la decisió als afectats i també al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, que és qui va ordenar la intervenció de l'empresa, i l'Ajuntament de Santa Coloma. El motiu del cessament seria la "falta de col·laboració" i "deficient gestió en la gerència de l'empresa" per part de Sierra i Nadal. Concretament, l'ordre judicial apunta que Nadal hauria comès tracte de favor en l'adjudicació de contractes a favor de societats seves. 

El primer tinent d'alcalde de Santa Coloma, Joan Carles Mas, ha subratllat que cap dels dos destituïts està imputat en l'"operació Pretòria" i que "cal entendre-ho així" mentre la investigació no demostri el contrari.

L'Oficina Antifrau ha destituït la cúpula de Gramepark sense conèixer encara les dades de l'auditoria encarregada per l'Ajuntament de Santa Coloma a la consultora Deloitte sobre els comptes de l'empresa municipal. I només tres dies després que el consistori va decidir avalar Gramepark amb 7 milions d'euros per a la construcció de pisos de protecció oficial.

Segons fonts policials, també en el marc del "cas Pretòria" aquest dijous s'ha pres declaració a diversos implicats en el cas, tot i que no s'han confirmat més detencions ni imputacions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Santa Coloma ha informat que la Generalitat nomenarà un nou interventor municipal que substituirà la persona que hi havia fins ara i que va fer un informe que denunciava presumptes irregularitats en el pressupost del consistori.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut