James Comey ja no és el director de l'FBI (Reuters)
James Comey ja no és el director de l'FBI (Reuters)

Destituït el director de l'FBI, que investigava els lligams de Trump amb Rússia

El comunicat de la Casa Blanca especifica que la destitució de Comey ha estat proposada pel fiscal general

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha destituït el director de l'FBI, James Comey, segons ha informat la Casa Blanca aquest dimarts a la nit. El comunicat de la Casa Blanca especifica que la destitució de Comey ha estat proposada pel fiscal general, Jeff Sessions.

"L'FBI és una de les nostres institucions més estimades i respectades, i avui marca un nou començament per a la nostra joia de la corona de les forces de l'ordre", diu la nota.

Trump ha enviat aquest mateix dimarts una carta a Comey informant-lo de l'acomiadament "amb efecte immediat". A la missiva, el president nord-americà fa referència a les investigacions sobre la relació de Trump amb Rússia.

"Tot i que aprecio enormement que vostè m'informés, en tres ocasions diferents, que no estic sota investigació, estic d'acord amb la conclusió del Departament de Justícia que vostè no és capaç de liderar eficaçment l'FBI."

 

 

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha aclarit que la recerca d'un nou cap per a l'FBI "començarà immediatament".

Els demòcrates han qüestionat les veritables raons de Trump per destituir Comey. El senador Chuck Schumer afirma que és un error.

"Està cometent un greu error, president. Sabem que l'FBI està investigant si l'entorn de Trump va conspirar amb els russos per afavorir la seva campanya electoral. Començaven a ser perilloses per al president, aquestes investigacions?"

En plena pista russa sobre el cessament de Comey, aquesta matinada s'ha sabut que Donald Trump rebrà avui a la Casa Blanca el ministre d'Afers Estrangers rus, Serguei Lavrov.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut