El fins fa poc cònsol grec a Barcelona, Fernando Turró, en una entrevista al 324
El fins fa poc cònsol grec a Barcelona, Fernando Turró, en una entrevista al 324

Destituït el cònsol honorari de Grècia a Barcelona per "greuges a la bandera d'Espanya"

L'empresari i arquitecte Fernando Turró, cessat per l'ambaixador grec a Espanya

Actualitzat

Grècia ha destituït el seu cònsol honorari a Barcelona, l'empresari i arquitecte Fernando Turró. Ho ha revelat el ministre Josep Borrell, en la seva compareixença davant la comissió mixta de la Unió Europea.

Borrell ha explicat que l'ambaixador grec a Espanya, Christodoulos Lazaris, ha cessat Turró per "greuges a la bandera d'Espanya".

Fonts d'Afers Exteriors han precisat que Turró ha acudit a "diversos actes que no són propis" de la condició diplomàtica, com ara participar en una manifestació independentista amb una samarreta amb l'estelada.

A més a més, l'empresari va participar a finals del 2017 en un acte públic amb Carles Puigdemont.

El ministeri d'Afers Exteriors va convocar fa unes setmanes l'ambaixador grec a Espanya per expressar-li el "malestar" per la conducta de Turró durant la Diada i l'ambaixador va comunicar que seria cessat.

Cinquè cònsol honorari destituït

Turró és el cinquè cas d'un cònsol honorari destituït a petició del govern espanyol. El primer va ser Xavier Vinyals, cònsol de Letònia, a qui van acusar, tot i que ell ho va negar, d'haver penjat una estelada a l'edifici consular.

Després van venir la destitució del cònsol búlgar i polèmic exfutbolista Hristo Stóixkov i la del cònsol honorari de les Filipines, Jordi Puig, per una foto feta durant l'aturada del 3 d'octubre del 2017, va provocar una queixa del govern espanyol. L'últim, abans del de Grècia, va ser Albert Ginjaume, cònsol honorari de Finlàndia fins al febrer d'aquest any.

Anar al contingut