Torredembarra

Destapant la corrupció: Montserrat Gasull va denunciar malversació de fons públics a l'Ajuntament de Torredembarra

#DestapantlaCorrupció

Actualitzat

Montserrat Gasull, exregidora d'Esquerra a l'Ajuntament de Torredembarra, va denunciar a la Fiscalia presumptes irregularitats en contractacions i preus sobredimensionats a empreses i consultores externes. Aquestes primeres denúncies, fetes l'any 2012, van acabar en escorcolls, detencions i una crisi important al consistori l'any 2014.

L'alcalde de Convergència, Daniel Massagué, i sis regidors van anar a la presó acusats de prevaricació i malversació de fons públics. Va ser l'inici del cas Torredembarra, actualment en fase d'instrucció, amb més de 60 persones investigades i nou peces separades amb ramificacions que arriben fins a la direcció de l'antiga CDC.

"No és cap cosa agradable. Ho passes molt malament, també. Tot i fent la teva feina, ho passes malament. I a més a més quan estàs sol: les coses es votaven a junta de govern i es votaven a ple. Hi havia procediments... i es votava a favor quan era una prevaricació. I això consta en acta: consta en acta que jo mateixa avisava"

L'altre denunciant és Rashid, un treballador de l'empresa de l'alcalde. Li va explicar que veia moviments estranys de diners. Ara, viu fora de Catalunya.

"Aquesta persona va anar a avisar a altres persones de l'equip de govern i l'equip de govern se'l va treure de sobre"

Gasull explica que en tot moment va voler que el seu partit estigués informat del que volia denunciar. ERC hi va estar d'acord, fins que l'alcalde, Daniel Massagué, la va denunciar per injúries. Aleshores, la direcció del partit, que en un principi havia donat suport a la regidora, es va fer enrere:

"Tot això desorienta molt, perquè jo denuncio sola com a regidora d'Esquerra: Montserrat Gasull, regidora d'Esquerra, que era el que era en aquell moment. Signem un document mutu, totes dues parts, acceptant que ells no em defensaran en cas que això derivi en més causes judicials"

Gasull havia estat regidora d'Obres i Serveis anys enrere, per això coneixia els protocols de contractació. Però el suborn no entra en aquests tràmits. Diu que Blai Niubó, un dels empresaris detinguts, li va oferir 12.000 euros pel seu vot.

"Mai m'havia trobat davant d'una empresa haver de fer un pas... De fet, si m'ho haguessin dit haurien saltat directes. Mai m'havia trobat amb això, però que vingui un amic i t'ho digui... jo en aquell moment em pensava que estava somniant. Sobta molt"

En les eleccions municipals del 2015 es va presentar amb grup propi. No va aconseguir representació. I ara, amb moltes parts del cas encara en secret de sumari, agraeix no estar a l'Ajuntament.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut