Destapada una desviació de gairebé 2 milions d'euros a l'empresa de l'Ajuntament Barcelona Regional, dedicada a les infraestructures

Una auditoria encarregada per l'equip de Colau posa de manifest que es van destinar recursos públics en "projectes ruïnosos" durant el mandat de Trias

RedaccióActualitzat

Una auditoria ha posat al descobert un desviament de gairebé 2 milions d'euros a Barcelona Regional, l'empresa pública de l'Ajuntament de Barcelona dedicada a les infraestructures.

L'auditoria encarregada per l'equip d'Ada Colau sobre la gestió d'aquesta empresa, entre el 2011 i 2015, posa de manifest que durant l'anterior mandat de l'alcalde Trias, es van destinar recursos públics a "projectes ruïnosos" i clarmament "antieconòmics". L'Ajuntament ha anunciat que portarà el cas a la fiscalia. 

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona defensa que l'actuació de Barcelona Regional "ha estat correcta, amb publicitat i en benefici de la internacionalització de la ciutat". Des de CiU expliquen que el 2011 es va introduir una nova línia estratègica que recull la memòria del mandat 2011-2015 de Barcelona Regional amb la voluntat de projectar l'agència cap al món internacional amb l'objectiu "d'exportar l'experiència, coneixements i manera de treballar de Barcelona, des del grup reivindiquen la seva "absoluta" voluntat de transparència i col·laboració per explicar els detalls que se'ls reclamin i asseguren que tenen un "gran interès" perquè es conegui la realitat.

L'auditoria també revela que dues persones contractades per Barcelona Regional no van treballar mai amb un perjudici econòmic de més de 200 mil euros i que hi ha despeses i factures sense justificar. També es parla dels treballs d'assessorament per la transformació de Porto Maravilha a Rio de Janeiro que van fer Barcelona Regional i la seva entitat instrumental BCNSUS i que segons apunta l'auditoria va generar unes pèrdues de 350 mil euros. Va ser mentre aquesta entitat va estar presidida per Antoni Vives, ja retirat de la política, durant el mandat de l'alcalde Trias. També es van fer projectes per a Moscou o la Xina amb resultats negatius semblants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut