Després de perdre el pare: "L'atemptat ens ha mostrat la cara maca de la humanitat"

La noia explica que va sospitar que el pare era mort perquè en va veure fotos a Internet: "La meva mare estava estirada a terra, però el meu pare semblava que estigués inconscient"

Lluís Pujol/Alfons CasadoActualitzat

Un equip de TV3 ha pogut parlar amb la família d'una de les víctimes de l'atemptat de fa dues setmanes a Barcelona. La Fiona Wilson és la filla del matrimoni que era a la Rambla en el moment de l'atropellament massiu. El seu pare va morir i la seva mare va quedar ferida:

"Sabia que la meva família s'estava a la Rambla i sabia que l'atac havia sigut allà i immediatament vaig entrar en pànic, perquè als meus pares els agradava molt passejar i m'imaginava que explorarien la Rambla amunt i avall el seu primer dia a Barcelona."

"Encara em sento com si estigués vivint un malson del qual espero despertar-me, perquè no m'acabo de creure que ell ja no hi sigui."

Els pares de la noia havien arribat a Barcelona al matí, el mateix dia de l'atemptat. La Fiona va saber que eren entre les víctimes i just quan estava a punt de volar cap a Barcelona es va assabentar de la mort del seu pare:

"Vam sospitar que el meu pare era mort perquè en vaig veure fotos a Internet. La meva mare estava estirada a terra, però el meu pare semblava que estigués inconscient, i això ens va fer sospitar que havia mort."

La mare, ferida, va voler anar directament a la Rambla quan li van donar l'alta de l'hospital. Explica que volia ser al lloc on havia mort la persona amb qui havia compartit 55 anys de la seva vida.

"Aquest atac horrorós ens ha ensenyat la cara bonica de la humanitat... La meva mare no es recorda gaire de l'atac, i ho agraïm, però el que ella va veure en el lloc on el meu pare va morir van ser centenars de mostres d'amor i generositat."  

La Fiona explica que la seva mare està molt trista i que li és "difícil imaginar-se com serà la vida sense el meu pare. Mai ha fet res ella sola, eren molt amics."

La noia també ha aprofitat l'entrevista per recordar el seu pare:

"El meu pare era un home gentil, humil i caritatiu. I hem vist reflectides totes aquestes característiques en la gent d'Espanya."

Té molt clar que els terroristes no han aconseguit el seu objectiu:

"Ells volien propagar la por, la destrucció i l'odi, però no se n'han sortit, perquè hem vist en la gent exactament el contrari del que ells volien."

Durant l'entrevista, la Fiona també ha volgut tenir unes paraules per recordar l'onada de solidaritat que es va viure durant i després de l'atemptat:

"Des dels primers que van respondre, que ajudaven a tothom aquella nit, fins als ciutadans que van posar en risc les seves vides per estar amb el meu pare i la meva mare, ajudant-los, i que van estar amb el meu pare en els últims moments de la seva vida."

"Evidentment que estem destrossats perquè el meu pare se n'ha anat i res ens el farà tornar, però ens hem sentit tan reconfortats per com la gent de Catalunya ens ha tractat després de la tragèdia, que n'estem molt agraïts."

" Tenim previst tornar a Barcelona l'estiu que ve. És una gran ciutat que té unes grans persones. I és tan trist que els actes d'uns individus que volen propagar aquest missatge d'odi i por pugui tenir un impacte per a la ciutat! Perquè aquesta ciutat és meravellosa i té un cor immens."

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut