Els Serveis Socials atenen la dona després del desallotjament
Els Serveis Socials atenen la dona després del desallotjament
Barcelona

Desnonada una dona que va en cadira de rodes i amb un fill menor en el desallotjament de La Profana

El desallotjament del centre autogestionat s'ha dut a terme a primera hora del matí i s'ha desenvolupat sense incidents i en presència dels Serveis Socials municipals

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dilluns el centre autogestionat per a artistes La Profana, al Paral·lel de Barcelona. Allà, hi vivia un grup d'artistes i activistes, entre els quals una dona que va en cadira de rodes amb un fill menor d'edat.

L'Ajuntament els ha ofert un habitatge de manera provisional i un magatzem on guardar les seves pertinences. De tota manera, la dona ha criticat la falta de solucions davant de la seva situació:

"Des del dia que em va arribar la nota de desallotjament he estat movent tots els papers que se m'han demanat des d'Habitatge i des dels serveis socials. En teoria, hi havia un protocol perquè visc amb el meu fill menor en aquest espai rehabilitat. No han complert amb el seu protocol, han vingut set furgonetes plenes de Mossos d'Esquadra a treure'ns"

Els Mossos han confirmat que el desallotjament s'ha dut a terme entre un quart de vuit i les nou del matí i s'ha desenvolupat sense incidents i en presència dels Serveis Socials municipals. Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han apuntat que la dona se n'ha anat de l'oficina on estava sent atesa abans de poder acabar els tràmits.

La dona, que es defineix com a activista, ha explicat que, a causa de la falta d'habitatge, ha hagut d'okupar dues vegades i és el segon desallotjament que pateix amb el seu fill i en una situació "complicada de salut".

Anar al contingut