La llet en pols no és nociva, però no conté els nutrients necessaris per al creixement correcte dels nadons
Girona

Desmantellen a Girona una planta d'envasament de llet falsa per a nadons

S'han intervingut vuit tones de llet en pols amb què s'omplien caixes de cartró impreses de conegudes marques internacionals de llet infantil

RedaccióActualitzat

La policia ha desarticulat una xarxa que envasava de forma fraudulenta llet en pols per a nadons a una nau de Girona.

Els membres de la xarxa envasaven una llet en pols que no és perillosa per a la salut, però que no conté els nutrients necessaris per a l'alimentació correcta dels lactants, i falsificaven les caixes on ho posaven a la venda.

El producte el compraven a l'engròs a 1 euro el quilo a una pàgina web polonesa i el recollien a Barcelona. Després l'envasaven de forma fraudulenta en bosses i caixes de reconegudes marques internacionals.

El producte l'enviaven a la Xina, on es posava al mercat per comercialitzar-lo.

 

 

La investigació va començar per una informació enviada per l'Europol en què s'alertava d'una banda criminal polonesa que falsificava llet infantil. Les autoritats de Polònia havien desmantellat fa alguns mesos una falsa planta d'envasament de llet en pols per a nadons. En aquella ocasió no es va detenir ningú i l'Europol sospitava que els membres de la xarxa havia canviat de país per continuar amb el negoci.

Dins de la nau industrial de Girona, els agents van trobar vuit tones de llet en pols i 30 palets amb més de 13.000 caixes de llet en pols de diferents marques, ja preparades per distribuir-les i vendre-les. També hi havia milers de culleretes dosificadores de plàstic i material d'embalatge.

S'han detingut quatre persones, totes quatre de nacionalitat polonesa. Tres dels detinguts ja han ingressat a la presó.

Anar al contingut