Pla general de la plantació de marihuana descoberta a Cubelles per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra el 30 de desembre de 2017. Imatge p…
Pla general de la plantació de marihuana descoberta a Cubelles per la Policia Local i els Mossos d'Esquadra el 30 de desembre de 2017. Imatge publicada el 4 de gener de 2018 (horitzontal)

Desmantellen a Cubelles una nau industrial amb gairebé mil plantes de marihuana

Actualitzat

ACN Cubelles.-Els Mossos d'Esquadra en col¿laboració amb la Policia Local de Cubelles (Garraf) han desmantellat una nau industrial en aquest municipi on hi havia gairebé mil plantes de marihuana. L'actuació va tenir lloc el dissabte 30 de desembre, en un dispositiu en què la policia va detenir els dos responsables de la instal¿lació, dos homes de 29 i 40 anys, de nacionalitat albanesa. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric. El jutge els ha enviat a presó, i es dona la circumstància que un d'ells tenia una ordre de detenció internacional per tràfic de persones.

El lloc va ser localitzat per la Policia Local al polígon Les Salines, en detectar moviment en un nau que havia estat desnonada i per la qual no constava cap activitat econòmica autoritzada. En coordinació amb els Mossos d'Esquadra, van identificar l'home que hi havia a l'exterior de la nau i van accedir a l'interior, on van localitzar el responsable i van descobrir les gairebé mil plantes de marihuana, amb un valor de 400.000 euros al mercat il¿legal.La plantació, per tal d'aconseguir un nivell de producció òptima, disposava de ventiladors de terra i d'aire condicionat, un sistema d'extracció d'aire per renovar-ne la qualitat, un sistema d'il¿luminació amb 70 làmpades de 600 watts cadascuna i diversos humidificadors industrials per mantenir una humitat atmosfèrica òptima per al desenvolupament de les plantes.

Anar al contingut