Barcelona

Desmantellada una xarxa de narcotràfic acusada d'introduir 350 quilos de cocaïna a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra, juntament amb l'Agència Tributària, han detingut 18 persones per la seva presumpta participació en un delicte de tràfic de drogues. Els detinguts estan acusats d'introduir 350 quilos de cocaïna a Catalunya, ocultada en 692 motors elèctrics, enviats entre l'abril del 2008 i el setembre del 2009. La mercaderia procedia de Panamà i arribava a Barcelona fent escala a Hamburg.

Actualitzat
Les detencions formen part d'una complexa investigació que es va iniciar l'1 de setembre del 2009, arran d'una actuació policial coordinada entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, que es va saldar amb la interceptació d'un camió a Barcelona carregat amb 80 quilos de cocaïna ocultada en 162 motors elèctrics, i la detenció de 3 persones.

La droga era carregada en contenidors a Panamà que eren transportats per mar a Hamburg. Posteriorment, la cocaïna arribava al port de Barcelona per carretera. El sistema d'ocultació de la substància estupefaent era molt sofisticat, de tal manera que no s'apreciava cap manipulació del motor. La droga s'ocultava a l'eix, que es cobria amb cable d'acer. A cada motor s'amagaven al voltant de 500 grams de cocaïna d'una puresa que oscil·lava entre el 80% i 90%.

Durant les diferents accions policials també s'ha desmantellat un laboratori de cocaïna, des d'on es preparava la substància per a la venda a l'engròs. El total de detinguts en aquesta investigació és de 18, 7 dels quals han ingressat a presó provisional. Tot i això, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Anar al contingut