Mataró

Desmantellada una xarxa de falsificació de roba de marca d'alta qualitat que produïa a Mataró i venia al top manta

S'ha detingut 15 persones, entre elles el cap de la xarxa, que és català i viu a Òrrius

RedaccióActualitzat

Cop de l'Agència Tributària i diverses policies locals contra una xarxa de falsificació de productes destinats al top manta. A banda de fer l'estampació dels logotips a roba importada de l'estranger, també fabricaven directament aquí molts productes. El sospitós de ser el cap de la xarxa és un català veí d'Òrrius.

Mai abans la policia havia arribat fins a cap taller de Catalunya on es falsifiqués roba de marca com el que s'ha descobert a Mataró. S'han confiscat més de 130.000 còpies i 32 màquines industrials de confecció.

 

Les xarxes que abasteixen de productes el top manta han canviat l'estratègia. El cap de Vigilància Duanera, Francisco Javier Martín, explica que ara no només estampen els logotips a roba importada de l'estranger, sinó que també produeixen —des de zero— còpies de samarretes, pantalons i altres productes de marca.

"Tenim molt interès, precisament, a acreditar que les falsificacions no vénen de fora. Encara que tampoc es pot dir evidentment amb seguretat, sinó que realment les organitzacions han millorat els seus sistemes perquè saben que a Duanes s'inspecciona molt."

 

L'operació ha permès a la policia saber el funcionament intern d'aquestes xarxes i veure quina és la seva estructura més enllà dels venedors que posen la manta al carrer i la distribució des de pisos. En total, 15 detinguts, amb el cap de la trama, un home d'origen català veí d'Òrrius. L'intendent de la Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Juan Rodríguez, explica com funciona la xarxa.

"La part baixa són senegalesos. A la part mitjana ja hi ha algun marroquí. I, a la part alta, són catalans i espanyols."

L'acabat dels logotips de les marques fa pensar als investigadors que es tracta de falsificacions d'altíssima qualitat. Es calcula que la xarxa feia productes de temporada que al mercat negre tenien un valor de més de cinc milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut