El Puerto de Santa María

Desmantellada una banda que traficava amb haixix amb vaixells d'esbarjo

La policia ha detingut tres persones que formaven part d'una organització de narcotraficants francesos que utilitzava vaixells d'esbarjo per introduir haixix a Espanya, segons el Ministeri de l'Interior. La droga era transportada des del Marroc en embarcacions de luxe que atracaven al port esportiu d'El Puerto de Santa María (Cadis). Posteriorment, es traslladava a un habitatge pròxim, on es dipositava fins que se'n feia la distribució a diferents punts de la Península. En l'operació policial s'han intervingut 2.200 quilograms d'haixix amagats a l'interior de l'embarcació d'esbarjo "Neptune", amb bandera del Regne Unit i matriculada a Gibraltar.

Actualitzat
Els agents han confiscat 36.000 euros, quatre vehicles, joies, mòbils i documentació diversa. La investigació es va iniciar els primers dies de maig. Els integrants del grup es traslladaven des del lloc de la seva residència habitual, a Torrevella i Fuengirola, fins a El Puerto de Santa María, on tenien un habitatge unifamiliar i una embarcació d'esbarjo.

El sistema per introduir la substància estupefaent consistia a sortir a la mar amb el vaixell de manera regular, amb la finalitat de no aixecar sospites, col·locant les canyes de pescar abans d'abandonar el port. En una d'aquestes sortides s'aprofitava per navegar fins a les costes del Marroc i carregar la droga, per després tornar per la mateixa ruta que havien utilitzat en el viatge d'anada. Tornaven en horaris i dies en què els ports estaven molt atapeïts, atracaven l'embarcació al lloc assignat i sortien com qualsevol altre.

En dies successius extreien l'haixix, que havia estat amagat en ous especialment preparats, i els carregaven als maleters dels cotxes. Després l'emmagatzemaven al garatge d'una casa per a la seva posterior distribució. La investigació continua oberta i s'estan portant a terme gestions per localitzar i detenir els responsables de l'organització. També s'indaga per determinar el patrimoni dels detinguts.

Els detinguts són Claude Charles V., de 55 anys, i Daniel Eugene L., de 39 anys, contra qui consta una ordre de detenció. La seva verdadera identitat podria ser Jean Michel C., de 41 anys. Una vegada ressenyat per la Policia Científica s'ha determinat que consten reclamacions amb el nom de Didier T., de 42 anys, nascut a França. El mateix li ha passat al tercer detingut, el belga Frederick B, de 53 anys. Amb el nom de Jean Robert M., de 61 anys, també consten reclamacions.
Anar al contingut