Desfetes del Sevilla i el València, golejada del Llevant i derrotes dels tres cuers

En aquesta 28a jornada de Primera Divisió, cal destacar les derrotes dels tres equips que es troben en la zona de descens. El Numància ha perdut per 2-1 al camp de la Reial Societat, l'Albacete ho ha fet a casa davant el Deportivo (0-1), mentre que el Mallorca ha caigut de manera contundent (3-0) al camp del Racing. S'ha de destacar també d'aquesta jornada la derrota del Sevilla per la mínima a casa, davant el Saragossa. I en l'altre partit disputat ja, el Llevant ha golejat per 4-0 l'Osasuna, que segueix sense guanyar en aquest 2005. I en l'últim partit de la jornada, l'Atlètic de Madrid s'ha imposat per la mínima al València.

Albacete, 0 - Deportivo, 1 Victòria per la mínima del Deportivo, gràcies a un gol de Coloccini, en el minut 37, i es col·loca a només tres punts de la zona de Champions, i a només un punt de la zona de UEFA. El conjunt d'Irureta es troba en un moment excel·lent, el millor de tota la Lliga, amb quatre victòries en les últimes sis jornades. L'Albacete en canvi, es manté en la zona de descens, i ja són set les jornades consecutives que sumen sense guanyar. Llevant, 4 - Osasuna, 0 Victòria importantíssima i amb contundència del Llevant davant l'Osasuna al Ciutat de València. Un triomf que li dóna tres punts per agafar aire, per allunyar-se de la zona perillosa de la classificació i per reconciliar-se amb una afició a qui no oferia una victòria en els tres últims partits jugats a casa. L'Osasuna, per la seva banda, segueix immers en la seva mala ratxa, i ja suma onze jornades sense guanyar. Juanma ha estat l'autor dels dos primers gols. El primer en el minut 8, i el segon, en el 22. Manchev ha fet el tercer en el minut 36, i Sergio García, el quart, en el 63. Aquesta és la màxima golejada del conjunt de Schuster aquesta temporada. R. Societat, 2 - Numància, 1 La Reial Societat ha aconseguit una importantíssima victòria quan només faltaven cinc minuts per a l'acabament del partit, gràcies a un gol de Barkero. El conjunt basc ha trencat així una ratxa de quatre jornades en què el Numància ha puntuat, i els sorians es mantenen com a equip cuer de la Primera Divisió, mentre que la Reial s'allunya de la zona perillosa de la taula, de la qual ja es troba a 11 punts. Kovacevic ha avançat el conjunt local en el marcador, en el minut 7, i ha fet així el seu gol número 99 en Lliga. Tevenet empatava el partit en el minut 49, amb un gol de cap, i Barkero, en el minut 85, establia el definitiu 2-1. Racing, 3 - Mallorca, 0 Victòria contundent del Racing davant el Mallorca. Una victòria que sentencia encara més el conjunt balear en la zona de descens, i que dóna aire als locals per fugir d'aquesta zona perillosa, de la qual ja s'allunya a 7 punts. Els locals pràcticament han sentenciat el partit en els primers cinc minuts, i és que el primer gol ha arribat en el primer minut de partit, obra d'Anderson. El segon ha arribat en el minut 4, i ha estat un gran gol de xilena de David Aganzo. El definitiu 3-0 l'ha fet Benayoun, en el minut 51. Sevilla, 0 - Saragossa, 1 Derrota del Sevilla, que suma ja cinc jornades consecutives sense aconseguir la victòria, i que una jornada més no pot entrar en zona de Champions, i de moment s'ha de conformar amb un lloc en zona UEFA. Un solitari gol de cap de Milito, en el minut 33, molt ben col·locat per l'escaire, ha servit al conjunt de Víctor Muñoz per pujar en la taula, i a més de respirar tranquils, apropar-se una mica més a la zona europea. At. Madrid, 1 - València, 0 El Vicente Calderón continua sent un fortí, i és que l'Atlètic de Madrid només ha perdut un partit a casa. Avui, una victòria davant el València, gràcies a un únic gol de Fernando Torres en el minut 13, els ha donat tres punts importantíssims que els col·loquen a només un punt de la zona UEFA. Antonio López per la seva banda, suma la primera derrota en la banqueta del València, que es manté en el setè lloc de la taula.