Hitachi espera poder comercialitzar l'any 2018 el dispositiu per detectar el càncer en una hora.
Hitachi espera poder comercialitzar l'any 2018 el dispositiu per detectar el càncer en una hora.
Tòquio

Desenvolupen al Japó una prova per detectar càncer en una hora a través d'un tipus de cuc

El test es basa en una espècie de cuc d'un mil·límetre de longitud que se sent atret per l'olor de l'orina de les persones que han desenvolupat un càncer

RedaccióActualitzat

Al Japó, han desenvolupat una prova per detectar el càncer en només una hora, i a molt baix cost. El test es fa amb un tipus de cuc que, quan entra en contacte amb l'orina d'una persona, té una reacció o una altra segons si la persona ha desenvolupat un tumor o no.

Es tracta d'un tipus de nematode d'un mil·límetre de longitud que se sent atret per l'olor de l'orina dels pacients que han desenvolupat un càncer.

Al capdavant de la investigació hi ha la multinacional Hitachi i la Universitat de Kyushu, segons publica un diari econòmic del Japó. La investigació s'ha fet amb unes 300 persones i ha donat resultats molt precisos en més del 90 per cent dels casos.

Hitachi espera poder comercialitzar l'any 2018 un dispositiu que mesuri la reacció d'aquests cucs i serveixi per detectar un càncer en la fase més inicial. La idea és que es pugui fer la prova en només una hora i valgui menys d'un euro. El baix cost és possible perquè és un cuc que es troba fàcilment a la terra i, a més, és fàcil de criar.

Els investigadors adverteixen, però, que el dispositiu no és capaç de detectar diferents tipus de tumor, i afirmen que, en cas que el resultat del test fos positiu, s'haurien de fer proves addicionals.
Anar al contingut