La manifestació convocada per Jusapol, a Via Laietana (EFE)
La manifestació convocada per Jusapol, a Via Laietana (EFE)
Barcelona

3.000 policies nacionals i guàrdies civils es manifesten pel centre de Barcelona

Un cordó policial els ha separat de la manifestació independentista de la plaça Sant Jaume

RedaccióActualitzat

3.000 policies nacionals i guàrdies civils, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat pel centre de Barcelona, convocats per l'associació Jusapol, per reivindicar l'equiparació salarial dels guàrdies civils i policies nacionals amb les policies autonòmiques. I també per homenatjar els agents de l'1-O.

La marxa ha transcorregut en un ambient festiu, reivindicatiu, amb visques a la policia, a Espanya i al rei, i crits de "yo soy español", sota el lema "Por todo lo que hemos vivido juntos, por un objetivo común".

 

 

Ha sortit de davant de la prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana. Un cordó policial l'ha separat de la manifestació independentista de la plaça Sant Jaume. Un grup ha arribat fins a la Via Laietana, a l'altura de la plaça de l'Àngel, amb la intenció de contrarestar la manifestació de policies i guàrdies civils. S'han viscut moments de tensió entre manifestants independentistes i els Mossos.

 

 

A l'altura de la plaça Urquinaona, la marxa policial s'ha trobat amb grups d'independentistes. També a la cantonada de la ronda de Sant Pere amb la plaça Catalunya. Agents de la Brigada Mòbil i membres de l'organització s'han interposat entre uns i altres, que han intercanviat insults.

Cap a la una del migdia, la marxa convocada per policies i guàrdies civils ha arribat al punt final de la manifestació, a la plaça Catalunya. Allà han tornat a coincidir amb un grup d'independentistes. En acabar l'acte de Jusapol, els independentistes han aconseguit trencar el cordó policial i hi ha hagut enfrontaments.

 


A plaça Catalunya s'han llegit manifestos a favor dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i reivindicacions reclamant l'equiparació salarial.

En una de les intervencions, un dels partits que han donat suport a la manifestació, Vox, ha demanat la il·legalització dels Mossos d'Esquadra. A la marxa de Jusapol, també hi han participat representants de Ciutadans i UPyD.

 

 

Canvi de recorregut de la manifestació convocada per Jusapol

La manifestació, convocada inicialment a la plaça de Sant Jaume, ha sortit finalment de davant de la prefectura superior de la Policia Nacional, a la Via Laietana per anar fins a la plaça Catalunya. Han assegurat que no busquen cap tipus d'enfrontament i per això han seguit les recomanacions dels Mossos de canviar el seu recorregut per evitar els independentistes.

 

 

Homenatge als agents de l'operació Copèrnic

El portaveu de Jusapol, Antonio Luis Vázquez, ha explicat que han aprofitat aquesta reivindicació a Catalunya per mostrar el suport de la seva associació a l'actuació policial de l'1 d'octubre.

"Fem un acte de reconeixement als policies i guàrdies civils que van venir fa un any a Catalunya a complir amb la seva obligació i el seu deure, que se senten molt pressionats. La resta de companys els venim a dir que estem amb ells, que han complert amb la llei, que han complert amb el que se'ls ha ordenat, i per tant, no han fet res il·legal."

 

 

El portaveu a Catalunya de Jusapol, Marcos Veiras, va fer una crida aquest divendres "a la calma i a mantenir la serenitat davant les provocacions". Considera que la causa que defensen "és justa" i que no poden deixar que els "contaminin".

"Esperem el suport de la ciutadania catalana, que tantes mostres de gratitud i estima ens ha donat, sobretot l'últim any, davant l'aïllament social que rebem per part de les institucions i una part de la ciutadania catalana."

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-OPolicia NacionalGuàrdia Civil
Anar al contingut