Barcelona

Desenes de persones passen la nit al carrer per obtenir el certificat de penals

Les baixes i les vacances dels funcionaris redueixen les peticions que s'atenen cada dia i agreugen la situació

RedaccióActualitzat

Les cues davant l'única oficina que el Ministeri de Justícia té a Catalunya s'agreugen. Desenes de persones passen la nit, alguns amb matalassos i cadires, esperant al carrer per aconseguir el certificat de penals a l'única oficina que el Departament de Justícia té a Catalunya per expedir-los, al carrer Garcilaso.

Abans d'obrir l'oficina, unes 200 persones ja feien cua quan només es donaran 180 números per poder obtenir el certificat de penals presencialment. I és que les baixes i les vacances dels funcionaris redueixen les peticions que s'atenen cada dia.

Hi ha gent que ven números per 20-30 i 50 euros, segons han explicat diverses persones que fan cua. També han explicat que no tramiten el certificat penal per internet perquè la web no funciona.

Des del mes de març, totes les persones que han de treballar amb menors han de presentar un certificat d'antecedents penals per delictes sexuals. Fins ara, el Ministeri de Justícia n'ha emès 870.000, 261 dels quals ha donat positiu; és a dir, gent que pretenia treballar amb menors tot i haver comès algun delicte sexual contra ells.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut