Nairobi

Desenes de morts per la violència interètnica a Kènia

L'enfrontament polític a Kènia pels disputats resultats de les eleccions de fa just un mes ha degenerat en violència interètnica. En quatre dies hi han mort gairebé 150 persones. Si es mira des dels comicis, el balanç puja fins a 800 morts i 250.000 persones desplaçades. L'espiral de violència fa que els carrers s'omplin d'escenes de terror, en què membres de diferents ètnies, com els kikuiu i els luos, s'enfronten amb pedres, pals i matxets, sense que els importi l'edat dels kenians que tinguin al davant. La mediació que intenta l'exsecretari general de les Nacions Unides Kofi Annan, no té, de moment, resultats visibles.

Actualitzat

A la ciutat de Nakuru, situada al nord-oest de la capital, a la regió de Rift Valley, els últims dies hi ha hagut 64 víctimes mortals en enfrontaments interètnics. A Naivasha, una ciutat propera, la xifra de morts supera la trentena. Matxets, fletxes i pedres han servit d'armes als grups rivals, que no han escoltat la crida a la calma que ha fet l'exsecretari de l'ONU Kofi Annan.

El president Mwai Kibaki diu que el seu càrrec és innegociable, mentre que el líder de l'oposició exigeix la repetició de les eleccions. Aquest pols ja ha costat la vida a més de 800 persones i ha obligat a unes 250.000 desplaçar-se.

Les ètnies que s'enfronten estan dividides ja des del moment en què Kènia va deixar de ser una colònia britànica. L'executiu britànic considera "alarmant" que ara "és evident que hi ha algú que, d'amagat, està organitzant aquesta violència".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut