Sant Sebastià

Desconvoquen les manifestacions anunciades per avui a Euskadi i Navarra a favor dels drets dels presos d'ETA

Els advocats Arantza Zabaleta i Joseba Agudo han comparegut aquest matí a Sant Sebastià per anunciar que les convocatòries quedaven "sense efecte". Els lletrats s'han mostrat decebuts amb el president del govern espanyol i han instat José Luis Rodríguez Zapatero a aclarir "si pensa respectar un procés en què es respectin els drets del poble basc". Les manifestacions s'havien de fer a les tres capitals basques, Pamplona i Baiona. El departament d'Interior del govern basc les va prohibir després de veure que coincidien amb les que el jutge Garzón va considerar il·legals.

Actualitzat
Els advocats que representen el col·lectiu de presos d'ETA s'han adreçat a la societat basca i als agents implicats en el procés de pau perquè defensin els drets dels reclusos. Segons els advocats, cal prendre mesures "per la gravetat de la situació a les presons" i per això han demanat a Zapatero que digui públicament si està disposat a atendre les seves peticions.

Les manifestacions anul·lades es van convocar ahir a la tarda i van topar immediatament amb la prohibició del departament d'Interior basc. L'executiu de Vitòria va al·legar que les marxes coincidien en hora, lloc i lema amb les que hores abans havia convocat l'organització il·legalitzada Askatasuna, unes manifestacions prohibides pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut