Barcelona

Desconvocada la vaga del personal de terra d'Iberia al Prat

Els sindicats diuen que és un acte de "confiança" amb la direcció de l'empresa, amb la qual seguiran negociant divendres

RedaccióActualitzat

Els sindicats del personal de terra d'Iberia han acordat desconvocar la vaga al Prat per un acte de "confiança" amb la direcció de l'empresa, que hauria acceptat alguna de les seves reivindicacions.

De fet continuaran negociant divendres, quan esperen que l'empresa concreti propostes. Els sindicats asseguren que aquest primer acostament s'ha fet per no perjudicar els usuaris.

La vaga estava prevista per a divendres i dissabte 27 i 28 de juliol i també per al 3 i 4 d'agost. Els treballadors demanen un reforç de la plantilla i una millor planificació dels seus torns de treball, per fer front a la sobrecàrrega de feina que tenen.

Els sindicats reclamen un pla industrial que inclogui contractacions per incrementar una plantilla que ara integren unes 2.000 persones. 

Notícia relacionada: L'administració diu que el Prat està més preparat per afrontar les vagues de l'estiu

La suspensió de la vaga és fruit de la reunió de més de sis hores que empresa i representants dels treballadors han tingut aquest dimecres a la seu de la conselleria de Treball, a Barcelona.
 


El president del comitè d'empresa d'Iberia a Barcelona, José Ramírez, ha explicat que falta tancar serrells en una nova reunió divendres, que es farà sense mediació. Segons Ramírez, no hi haurà marxa enrere en la decisió de desconvocar l'aturada:

"No canviarà la decisió de desconvocar la vaga perquè està desconvocada a partir d'aquest moment. Hem firmat una acta de mediació i nosaltres entenem que inclou compromisos clars per la resolució dels problemes que té l'escala de Barcelona. Volem oferir a la companyia el marge de confiança absolut per poder presentar sobre la taula solucions molt concretes."

Els sindicats consideren que hi hagut un "canvi d'actitud" per part de l'empresa. Els representants no han concretat quines de les seves demandes veuria de bon ull la direcció. 
 


El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha destacat el paper mediador de la Generalitat i ha posat en valor les necessitats del Prat:

"Es demostra que el paper específic de l'aeroport de Barcelona en tot el teixit aeroportuari de la Península Ibèrica és molt important i que s'han de negociar de forma específica les seves necessitats de creixement."

Segons el conseller, la vaga s'ha aturat perquè s'ha acordat que es puguin negociar, de forma específica per al Prat, necessitats laborals o de formació.

ARXIVAT A:
Aeroports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut