Martorell / Barcelona

Desconvocada la vaga de Seat a la Zona Franca, on no hi haurà més acomiadaments

Els treballadors de Seat a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona tornen a la feina aquest dimecres després d'haver aconseguit el compromís de l'empresa que no hi hagi més acomiadaments. L'acord s'ha anunciat aquest dimarts a la nit i no afecta la vaga de 4 hores convocada per dimecres al migdia a la planta de Martorell. Precisament, l'aturada a la Zona Franca ha frenat la producció de l'Ibiza a Martorell. La plantilla ha passat a l'acció per denunciar que els més de 300 acomiadaments que ha anunciat la direcció al·legant baix rendiment són un ERO encobert. La Generalitat es reunirà aquest dimecres al migdia amb les parts en conflicte.

Actualitzat
Direcció i sindicats de Seat es reuniran aquest dimecres amb la mediació de la Generalitat, mentre que ja s'han engegat les primeres mobilitzacions. Aquesta nit s'ha anul·lat un dels torns de producció perquè, a causa de l'aturada de la fàbrica de la Zona Franca, que estava paralitzada des de dilluns, falten peces.

Aquesta planta havia d'estar paralitzada fins aquest dimecres al migdia, però finalment comitè d'empresa i direcció han arribat a un acord per desconvocar la protesta. La direcció s'ha compromès a no retallar més la plantilla. Els treballadors que encara no havien firmat la carta d'acomiadament tornen immediatament a la feina i s'estudiarà cada cas dels que ja l'havien signada, segons ha informat el secretari general de CCOO al comitè d'empresa, Manuel Gálvez.

Mentre que a la Zona Franca tornaran a l'activitat, a la fàbrica de Martorell hi haurà mobilitzacions. Aquest dimecres els treballadors faran quatre hores de vaga a partir de les 12 del migdia, quan començarà la reunió de les parts amb la Generalitat i, al mateix temps, hi haurà una assemblea al centre tècnic de Martorell.

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han acusat l'empresa d'incomplir el compromís de no acomiadar ningú que va assumir quan es va adjudicar l'Audi Q3 a Martorell. També denuncien que la direcció va mentir quan va assegurar que els acomiadaments afectarien principalment directius i càrrecs intermedis. Segons els sindicats, només 1 de cada 6 afectats s'engloba en aquestes categories. Inspecció de Treball ja investiga si tot plegat pot ser un expedient d'acomiadament encobert.

Anar al contingut