Descomptes del 30% en carn de corder a 12 carnisseries del Pallars Jussà per incentivar-ne el consum

Descomptes del 30% en carn de corder a 12 carnisseries del Pallars Jussà per incentivar-ne el consum

Descomptes del 30% en carn de corder a 12 carnisseries del Pallars Jussà per incentivar-ne el consum

Actualitzat
Un carnisser de Tremp tallant costelles de corder. Imatge del 12 de març del 2018. (horitzontal)

Un carnisser de Tremp tallant costelles de corder. Imatge del 12 de març del 2018. (horitzontal)

ACN Tremp.-Un total de 12 carnisseries del Pallars Jussà ofereixen, aquesta setmana, descomptes del 30% en la compra de carn de corder. Concretament, els ramaders i carnissers de la comarca s'han posat d'acord per fer aquesta oferta del 12 al 17 de març. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que porta per lema 'La Gran costellada de corder del Pallars', és incentivar el consum de carn de corder i recuperar la tradició de les costellades a l'aire lliure. Per facilitar les costellades hi ha habilitades arreu de la comarca, un total de 15 barbacoes; 9 obertes tot l'any i 6 obertes del 15 de setembre al 14 de juny. Aquesta és una iniciativa que ha sortit del Consell del Corder, una taula de treball formada per professionals dels diferents sectors involucrats amb el corder: ramaders, veterinaris, carnissers i restauradors, amb l'acompanyament de l'Ajuntament de Tremp i la Fundació Alícia.

La creació del Consell del Corder ha nascut aquest mes de febrer arran de la voluntat del sector de donar a conèixer les excel·lències d'aquesta carn, que alhora és un dels motors econòmics de la comarca.Els objectius del Consell del Corder són essencialment tres. En primer lloc, promocionar el corder del Pallars i la seva cuina, en segon lloc, articular les inquietuds del sector i, per últim, desenvolupar i difondre coneixements sobre aquesta carn i la seva cuina.Amb la idea d'incentivar el consum de carn de corder, el Consell del Corder, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, anima tothom, i particularment a la gent del Pallars, a recuperar les tradicionals costellades a l'aire lliure.Per facilitar-ho s'ha editat un fulletó on es detallen les carnisseries que participen a l'oferta, s'hi poden trobar receptes de salses per acompanyar la carn que proposen els restaurants del Pallars Jussà i també hi ha un mapa amb totes les barbacoes obertes assenyalades. S'anima també a acompanyar el corder a la brasa amb altres productes de proximitat com vins, coques, galetes, pans, cerveses, licors o formatges.