Neteja de les parets del passadís de la tomba
Neteja de les parets del passadís de la tomba
Pingtan

Descoberta una peculiar tomba de 1.500 anys d'antiguitat a la Xina

El jaciment excavat a l'illa de Pingtan té una antiguitat de 3.000 anys i englobaria les dinasties Shang i Zhou

Actualitzat

Un jaciment arqueològic a l'illa de Pingtan, a la província de Fujian, a l'est de la Xina, ha posat al descobert valuoses referències per saber més del passat d'aquesta regió.

 

 

Des de setembre, professors i estudiants de la Universitat de Xiamen estan excavant el jaciment amb una antiguitat de 3.000 anys i una tomba que data de fa 1.500 anys. Aquesta excavació englobaria les dinasties Shang (1766 aC - 1122 aC) i Zhou (1122 aC - 256 aC), la segona i tercera dinasties històriques xineses.

 

 

La tomba és la primera que d'aquesta època es troba a l'illa i que, a més, ha aparegut en perfectes condicions. Les parets del passadís que porten a la cambra són de maons de tova amb dibuixos geomètrics de gran senzillesa i bellesa. A dintre, s'hi han trobat nombrosos objectes funeraris que ajudaran a reconstruir millor la vida cerimonial del passat de l'illa de Pingtan.

A l'excavació, un assentament històric d'uns 800 metres quadrats, s'hi han descobert sitges, vestigis d'edificis, un gran nombre d'eines de pedra i fragments de ceràmica.

 

 

Zhang Wenjie, subdirector del Departament d'Història de la Universitat de Xiamen:

"S'ha trobat una destral de pedra, una roda per filar, cosa que indica que la gent en aquella època dominava la tècnica del teixit. I la destral mostra que la gent en aquella època utilitzava principalment utillatge de pedra en la seva vida quotidiana. És molt significatiu trobar aquestes restes en aquesta zona de l'illa. Així podem esbrinar la producció i la vida que feien les persones que vivien aquí. El lloc proporciona molts materials nous i útils per la nostra investigació."

Treballs de camp com aquests no deixen de sorprendre als investigadors i serveixen per posar en relleu la riquesa que encara queda per descobrir sota el subsòl d'aquesta illa xinesa.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut