Sarcòfag de pedra d'època ptolemaica
Sarcòfag de pedra d'època ptolemaica
El Caire

Descoberta una necròpoli de dos mil anys, a Egipte, amb 40 sarcòfags de pedra

L'excavació, d'època ptolemaica, ha proporcionat als arqueòlegs unes mil estatuetes funeràries, entre altres coses

RedaccióActualitzat

Els arqueòlegs egipcis han presentat una antiga necròpoli d'època ptolemaica. Es tracta d'unes catacumbes, on de moment han trobat 40 sarcòfags de pedra, unes 1.000 estatuetes o ushabtis (figuretes funeràries de l'Antic Egipte) i un petit collar amb la inscripció jeroglífica "feliç 

 

Els especialistes també destaquen altres joies i amulets, mobiliari funerari, peces ceràmiques i taüts de fusta.

 

El ministre d'Antiguitats, Khaled El-Enany, ha explicat aquest dissabte que el descobriment fet prop de Tuna al-Gabal, al sud del Caire, consisteix en una gran quantitat de sepultures disposades en passadissos subterranis.

El jaciment, que té més de 2.000 anys d'antiguitat, necessitarà com a mínim 5 campanyes d'excavació per poder-se estudiar amb profunditat.

 

"És només el principi", ha dit Enany. "Ben aviat afegirem una nova atracció arqueològica a l'Egipte Mitjà".

 

Els grans monuments egipcis componen un itinerari contundent per als turistes que arriben al país amb ganes de conèixer la història. Ara, les autoritats egípcies esperen que els nous descobriments que es van fent puguin ajudar a atraure més visitants. La pujada del turisme es va veure afectada pels disturbis que hi van haver després del derrocament de l'ex president Hosni Mubarak el 2011.

El nombre de turistes que visiten el país va pujar un 54%, a 8,3 milions l'any passat, encara que per sota dels 14,7 milions en què van arribar el 2010.

ARXIVAT A:
Arqueologia
Anar al contingut