Materials ceràmics com terrissa o àmfores d'un poblat ibèric.
El jaciment és a uns 50 centímetres de profunditat. (Font: ACN)
Sant Joan les Fonts

Descobreixen un poblat ibèric del segle IV o II abans de Crist a Sant Joan les Fonts

Els materials que s'han localitzat són els habituals en un jaciment, com àmfores, vaixella ceràmica o terrissa de l'època ibèrica. També s'han trobat elements de procedència grega, púnica i, fins i tot, del nord d'Àfrica.

RedaccióActualitzat

Dues arqueòlogues gironines han descobert l'existència d'un poblat ibèric del segle IV o II abans de Crist a Sant Joan Les Fonts, a la Garrotxa. Fins ara, s'han localitzat materials ceràmics habituals en un jaciment, com àmfores, vaixella ceràmica, terrissa i estris per emmagatzemar a la cuina o al rebost, d'aquesta època i també de procedència grega, púnica o, fins i tot, del nord d'Àfrica.

Les arqueòlogues encarregades han explicat que desconeixen la dimensió del poblat però que es tractaria d'un nucli petit que va desaparèixer amb l'arribada dels romans. "Hem trobat les restes a uns 50 centímetres de profunditat, és un jaciment somer però confirma la presència ibèrica a la comarca", ha declarat l'arqueòloga Maribel Fuertes. Totes dues han afirmat que l'objectiu principal era conèixer l'existència d'un jaciment i saber-ne la cronologia aproximada. De moment, només estan confirmant diferents punts d'existència de l'època ibèrica.

Anar al contingut