París

Descobreixen un frau a la seguretat social francesa, en què es receptaven medicaments a falsos malalts per vendre'ls al mercat negre

Polèmica a França per la publicació d'una informació periodística que denuncia un gran frau a la seguretat social del país per un valor de com a mínim 20 milions d'euros aquest any. Segons el diari "Le Parisien", desenes de metges receptaven medicaments a falsos malalts que després es venien al mercat negre d'alguns països del Tercer Món. Ara el Consell de l'Ordre de Medicina podia suspendre de feina i sou els metges implicats i els tribunals, per la seva banda, els podrien inculpar després que els hagin obert una investigació.

Actualitzat

El diari "Le Parisien" publica que la seguretat social francesa juntament amb les forces de l'ordre han descobert un gran frau a través de falsos malalts, als quals es receptava una gran quantitat de medicaments que en realitat es venien a l'estranger. El frau hauria suposat, per a la seguretat social, una pèrdua de 20 milions d'euros aquest any, però es podrien haver estafat 20 milions més el 2005, segons les primeres conclusions dels investigadors que, com ha avançat el diari, s'entregaran el proper dia 12.

La xarxa actuava en una vintena de departaments del país, on s'han identificat més d'un centenar de metges sospitosos de firmar les receptes que estaven molt lluny de correspondre a les patologies dels falsos pacients. El Consell de l'Ordre de Medicina ha avançat, per la seva banda, que podria imposar sancions, i fins i tot suspendre aquests facultatius, que ara hauran de comparèixer davant la seguretat social i davant la policia per donar explicacions. A més, els tribunals també poden inculpar-los per estafa després que ja han obert una investigació judicial.

Alguns dels malalts falsos ja han prestat declaració. D'aquests, hi havia casos en què s'havia prescrit el medicament fins a 50 vegades. Els pacients falsos feien grans compres en diverses farmàcies per no aixecar sospites.

Ara investigaran si hi havia farmàcies implicades en aquesta xarxa de frau que enviava els medicaments, pagats parcial o totalment per la seguretat social, a països del sud-est asiàtic, sobretot al Vietnam i Cambotja; de l'Europa central i d'Àfrica.

Anar al contingut