Londres

Descobreixen un fàrmac extret d'un fong de l'illa de Pasqua capaç d'allargar la vida un 40%

Un grup de científics nord-americans han descobert un fàrmac extret d'un fong originari de l'illa xilena de Pasqua que podria allargar la vida dels humans en un 40%. Es diu rapamicina i ara per ara es fa servir per evitar que el cos rebutgi un òrgan trasplantat. És el que afirma aquest grup de científics en un article a la revista "Nature". Aquests experts han explicat que encara cal reformular el medicament perquè no ataqui el sistema immunològic i alerten que ningú se'l comenci a prendre amb l'objectiu d'allargar-se la vida.

Actualitzat
No han trobat l'elixir de la vida eterna, però és un pas important. Segons publica la revista científica "Nature", un grup de científics de Texas, Michigan i Maine han aconseguit allargar la vida de ratolins que tindrien una edat equivalent als 60 anys dels humans. Ho han fet amb la rapamicina, una droga extreta d'un fong originari de l'illa de Pasqua que des de fa anys es va servir com a immunosupressor de gran eficàcia.

L'equip de científics pensa que el fàrmac podria alentir l'envelliment també de les persones i allargar la vida més d'un 40% si s'aconseguissin cures per al càncer i les malalties del cor. De tota manera, hi ha la possibilitat que aquest fàrmac afecti el sistema immunològic si s'aplica en gent gran.

Actualment, el medicament es fa servir per prevenir el rebuig d'òrgans en pacients trasplantats i també en pacients intervinguts a les artèries. És per això que alerten que ningú no se'l comenci a prendre per allargar la vida, perquè encara cal reformular el medicament perquè no ataqui el sistema immunològic.
Anar al contingut