Descobreixen un búnquer en un habitatge de Girona on es cultivaven més de 1.400 esqueixos de marihuana

Descobreixen un búnquer en un habitatge de Girona on es cultivaven més de 1.400 esqueixos de marihuana

Descobreixen un búnquer en un habitatge de Girona on es cultivaven més de 1.400 esqueixos de marihuana

Actualitzat
L'entrada del búnquer que estava ben amagada en un garatge del domicili de Girona inspeccionat per la Guàrdia Civil el 15 de març passat. Pla general. (horitzontal)

L'entrada del búnquer que estava ben amagada en un garatge del domicili de Girona inspeccionat per la Guàrdia Civil el 15 de març passat. Pla general. (horitzontal)

ACN Girona.-La Guàrdia Civil ha detingut un home, veí de Caldes de Malavella, per un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes. És el propietari d'un habitatge a aquesta població i un altre a Girona, on els agents van descobrir dues plantacions de marihuana amb més de 2.600 pantes i esqueixos i 48 quilos de cabdells a punt per a la comercialització. La detenció es va produir ahir alhora que es va comissar una arma curta de foc i una de fogueig. A l'habitatge de Girona, situat al carrer Can Cases, els agents van descobrir un búnquer sota del garatge que s'obria amb comandament a distància i ben equipat per al cultiu de la droga. Allà van trobar-hi més de 1.400 esqueixos i 28 quilos de cabdells envasats a punt per vendre. La detenció s'emmarca en la segona fase de l'Operació Capestopa, iniciada el mes passat que va comportar la detenció de vuit membres d'una organització, el comís de marihuana i diner efectiu, i un total de cinc registres a habitatges de Girona i Vilafant

Després de la primera fase de l'operació, la Guàrdia Civil va decidir continuar amb la investigació al tenir coneixement de que una part de l'organització desarticulada podia continuar amb el tràfic de drogues. Es van centrar en l'habitatge que hi havia al carrer Can Cases a Girona i es va descobrir que el propietari investigat també tenia un altre habitatge a la urbanització Can Carbonell de Caldes de Malavella (Selva). Durant el registre de l'habitatge de Girona, els agents van veure que al terra del garatge hi havia alguna cosa que els cridava l'atenció. Un cop inspeccionat amb més detall, van descobrir que hi havia una trapa perfectament dissimulada, que només es podia obrir amb un comandament a distància. Un cop obert, a través d'un sistema hidràulic, els agents van descobrir que s'hi amagava una plantació de marihuana en un espai ben condicionat i equipat amb llums, ventiladors, transformadors, extractors i filtres, per dissimular la forta olor del cultiu. En total, van comissar 1.428 esqueixos de marihuana i 28 quilos de cabdells envasats i a punt per a la venda i consum. A més a més, també van comissar 1.500 euros i dues armes de foc -una pistola amb el número de sèrie esborrat i una altra de fogueig-. El propietari no tenia cap llicència de tinença i ús. Posteriorment es va fer el registre a l'habitatge situat a Caldes de Malavella, a la urbanització Can Carbonell. Un cop dins, els agents van comprovar que tota la casa estava dedicada al cultiu de marihuana i com l'anterior habitatge, estava perfectament condicionat amb tot tipus d'equipaments de llum i ventilació. En aquest domicili van comissar 1.185 plantes de marihuana en fase de creixement -tenien uns 20 centímetres- i 20 quilos de cabdells a punt per vendre. Tots dos habitatges tenien un circuit tancat de vigilància i en el cas de l'habitatge de Caldes de Malavella, també hi havia una tanca perimetral electrificada. Els investigadors han destacat la gran inversió econòmica que el propietari va haver de fer en les dues plantacions. Per tot plegat, els agents van detenir el propietari, un home de nacionalitat espanyola i veí de Caldes de Malavella, per un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric -tenia la llum punxada de forma il·legal- i tinença il·lícita d'armes. El cos va instruir diligències i les va lliurar al Jutjat d'Instrucció número dos de Girona encarregat de la investigació, juntament amb el detingut i el material comissat.